D1: lange wedstrijd met hindernissen, donderdag nemen we revanche

Wevo Dames 1

Na het eerste verlies van afgelopen week was het aan ons de beurt om het tegen Dynamo Neede weer op te pakken. Dit keer waren we voor het eerst een uitwedstrijd met ons complete team, dat zou toch een succes moeten worden…. Vol goede moed vertrokken we om kwart voor 4 vanuit Weerselo in 3 auto’s. Eenmaal aangekomen in Neede werd er eerst een lekker kopje koffie/thee/extran gedronken en werden de verhalen van de Koale Kermis met elkaar gedeeld. Hierna moest iedereen zich even optutten in de kleedkamer, want we waren compleet dus het was tijd voor de teamfoto! Nadat Karin een paar prachtige foto’s van ons heeft gemaakt, van zowel de voorkant als de zijkant als de achterkant konden we beginnen met inlopen. In Neede hadden ze de kachel goed aangezet, want het was erg zweten in de zaal. We konden dan ook goed warm aan de eerste set beginnen. Deze begonnen we goed. Het spel was nog niet super, maar er werden in ieder geval punten gemaakt en daar gaat het uiteindelijk om. We konden profiteren van passfouten van Dynamo waardoor we deze set wonnen met 25-18. Door het spel dat wij gezien hadden van Dynamo begonnen wij te geloven dat hier wel een goed resultaat in zat. Vol goede moed begonnen we aan de tweede set maar deze liep niet zoals gehoopt. De pass kwam niet netjes, de set-up kwam niet netjes en ook onze aanvallers lieten het afweten. Dynamo profiteerde van onze fouten en zij maakten de punten wel. Het leek alsof wij het al op hadden gegeven en er zat weinig pit meer in. De tweede set ging verloren met 21-25. De derde set was een kopie van de eerste, aan onze set ging het weer een beetje lopen. Er werd nog steeds niet top gespeeld, maar er werd in ieder geval gescoord. 25-18 was de eindstand van deze set. Nou, snel even die vierde set ook winnen dan. Deze set ging gelijk op, een puntje voor Dynamo een puntje voor ons, puntje voor Dynamo, een puntje voor ons. Tot de stand van 14-12 in ons voordeel, wij hadden een kleine voorsprong genomen maar blijkbaar was de teller het hier niet mee eens. Zij had een opstellingsfout gezien aan onze kant, zij was echter de enige. Máár als teller schrijf je alles op, dus deze fout stond ook op papier. Na lang, lang, heeeeeeeel lang discussiëren kwam de scheidsrechter tot de conclusie dat wij dan een punt eraf kregen en Dynamo een punt erbij, 13-13 was nu de stand. Van onze kant was niemand het hier natuurlijk mee eens en we zijn er nog steeds van overtuigd dat er geen sprake was van opstellingsfout. Maar omdat de teller het zwart op wit had staan, kreeg zij natuurlijk gelijk. Nouja, gewoon doorspelen en toch die vierde set proberen binnen te halen. Met veel frustraties, waarschuwingen en rare beslissingen ging deze set met, ja je raadt het al, 24-26 naar Dynamo. Wij waren hier behoorlijk boos over, maar uiteindelijk hebben we het zelf gedaan. Die vijfde set moest nu echt voor ons zijn, wilden we onze tweede plek in de competitie behouden. Je zag de frustratie in ons spel, voor elke bal werd gegaan en er werd hard geslagen. Gelukkig hield de teller zich deze set rustig en konden we nu wel winnen. Eindstand van de set 15-13 in ons voordeel. Toch nog drie punten gehaald, prima resultaat zou je zeggen maar er had meer in gezeten. Toen we na de wedstrijd naar de stand keken op onze supersnelle Nevobo-app bleek dat de concurrenten ook punten hadden laten liggen. We zijn zelfs een plekje gestegen afgelopen weekend en staan nu op een gedeelde eerste plek! Na een lange wedstrijd (2uur en een kwartier!) hebben we eens lekker gedoucht. Onder de douche bleek dat iedereen zijn frustraties op een andere manier uit. De één kropt ze op, de ander pinkt een traantje weg en nog een ander schreeuwt het van zich af ( ‘Ik zal van jouw bril eens lenzen maken!!’, aldus een speelster). Gelukkig hebben we dit allemaal kunnen uitpraten en is iedereen toch met een goed gevoel naar huis gegaan. We hebben nog lekker een patatje gegeten bij Petra en 7 uur later waren we eindelijk weer thuis. Aankomende donderdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dit keer een bekerwedstrijd tegen WSV. Dit team heeft ons vorige week het eerste verlies bezorgd, maar dit laten we ons niet nog een keer gebeuren. We spelen om half 9 in ons eigen Trefpunt, we hopen dat jullie allemaal aanwezig zijn om ons aan te moedigen!NB Onze nieuwe teamfoto staat op onze teampagina….